Powerlock kabels huren

1. Powerlock

  • Flexibele enkeldraads kabels van 50 tot 150 mm² (H07RNF) in “Power Lock” type (snelkoppeling tot 500 A)
  • Boven de 150mm² zijn deze voorzien van kabelschoenen

2. Andere vermogenskabels

  • Aansluitingen in CEE P17: 16, 32, 63 en 125A
  • Éénfasig (MONO/Blauwe) of driefasige (TRI/Rode) CEE beschikbaar
  • Een breed gamma aan verschillende lengtes

Powerlock kabels huren

02 / 702 16 16
Powerlock kabels huren
TRI Kabels
Powerlock Kabels
Powerlock Kabels
Powerlock Cosses
Powerlock kabels huren

Lees Meer

Toepassingen

Enkelpolige connectoren worden gebruikt voor het maken van elektrische stroomverbindingen waar meerpolige connectoren en kabels onpraktisch zouden zijn om te hanteren wegens grootte, gewicht en kabelbochtradius. Zij worden typisch gebruikt voor het verbinden met grote generators en vaste machtsbronnen in trefpunten waar de krachtige tijdelijke uitrusting regelmatig kan worden gebruikt. Powerlock-ingangen zijn beschikbaar op veel grote dimmers en op grote stroomverdelers. Veel voorkomende toepassingsgebieden zijn amusement, sportevenementen, luchthavens, mijnbouwindustrie, spoorwegindustrie, militaire en noodhulpmissies.

Veiligheid

De Powerlock connector heeft veiligheidsvoorzieningen die de gebruiker beschermen tegen mogelijk dodelijke elektrische schokken en andere gevaren als gevolg van aansluitfouten. Dergelijke functies omvatten vingerbestendige elektrische contacten, kleurgecodeerde isolatoren, mechanische sleutels en vergrendelingsinrichtingen

Powerlock-stijl connectoren kunnen worden gebruikt met sequentiële paringseenheden. Deze eenheden helpen bij het veilig en gecontroleerd aansluiten van de eenaderige stroomkabels, door de volgorde van aansluiten te controleren om te verzekeren dat aard- en nulverbindingen worden gemaakt voordat faseverbindingen kunnen worden gemaakt, waardoor de veiligheid wordt verbeterd door de kans op aansluitfouten te verminderen en te verzekeren dat altijd veiligheidsverbindingen worden gemaakt

Powerlock beschikt over een vergrendelingsmechanisme dat het gebruik van een speciaal gereedschap vereist om de connector los te koppelen.

Desondanks bestaat de kans op aansluitfouten, zoals het niet juist aansluiten van aarde of nulleider, het proberen aan te sluiten/af te koppelen onder belasting, het onvolledig aansluiten van parallelle circuits, of onjuiste combinaties van stroomonderbrekers en nageschakelde apparatuur. Om deze reden zijn alle enkelpolige connectoren, inclusief Powerlock, uitsluitend bedoeld om te worden bediend (aansluiten en loskoppelen) door getrainde professionals.

Kleuren

Powerlock connectoren zijn verkrijgbaar in kleuren die overeenkomen met de kleurenstandaards voor bedrading in Europa, Australië en Noord-Amerika.[11] De mechanische vergrendeling is echter onafhankelijk van de kleuren, bijvoorbeeld een blauwe connector die bedoeld is voor een nulleideraansluiting in Europa zal geen verbinding maken met een blauwe connector die bedoeld is voor een spanning (fase) aansluiting in Noord-Amerika.

Geslacht

Powerlock connectoren worden aangeduid als source of drain. De bronconnectoren zijn bedoeld voor permanente aansluiting op de voorziening van elektrische energie (zoals een aansluiting op het elektriciteitsnet of een noodgenerator), en de drainconnectoren zijn bedoeld voor permanente aansluiting op de apparatuur die stroom ontvangt.

Menu